Personeel log in »
Uw specialist in communicatie techniekVoor meer informatie bel 0591-788517
CTNED

Fiber to the Desk (FttD)

Fiber to the desk ofwel Glasvezel tot aan het bureau, is de benaming voor het verglazen van interne netwerken binnen bedrijven. Er zijn heel wat voordelen aan het glasvezelnetwerk binnen het bedrijf. Zo zijn versterkers na 100 meter niet meer nodig en kun je alle kabels in 1 keer naar de server leggen. De afstand speelt geen rol meer wat leid tot een beter te managen netwerk, je hebt tenslotte nog maar 1 server ruimte met apparatuur nodig en geen routers en/of switches onderweg. Dit zorgt niet alleen voor een besparing in aanleg en bekabeling maar kunt u ook merken aan de energierekenig. 

De stabiliteit van het netwerk zal verhogen er is geen hardware meer wat het kan begeven en dus een hele afdeling kan platleggen. De computers hebben een rechtstreekse verbinding met de server ruimte wat de snelheid en response tijd aanzienlijk verbeterd. Werkt u veel met grote bestanden zoals AutoCAD of RAW bestanden deze zullen sneller laden.

De snelheid van een glasvezelnetwerk is (afhankelijk van de gebruikte hardware) al gauw 1000 Mbps tegenover de (tot nu toe veelgebruikte) 100 mbps van het traditionele kopernetwerk natuurlijk al een hele verbetering, en glasvezel begint net en zal in de toekomst zeker nog verhogen.


Fiber to the DeskHiernaast ziet u een schematiche voorstelling van het Fiber to the Desk netwerk. In dit netwerk is de server in de server ruimte verbonden met 3 routers die per verdieping de netwerk verbindingen beheren. Hierdoor is het voor de ICT'er makkelijk te beheren.  
Het lage vermogen wat nodig is voor de benodigde hardware (tot 30% minder) in combinatie met de besparing in stroomverbruikende hardware leid tot een lagere energierekening wat weer beter is voor het milieu en bijdraagt aan een duurzaam verantwoord bedrijf.