Doorgaan naar artikel

3 redenen waarom glasvezel een betere keus is dan kabel!

Al jarenlang wordt er gediscussieerd over de kenmerken van het kabelnetwerk tegenover het ‘nieuwe’ glasvezelnetwerk. Ieder type netwerk heeft zo zijn eigen voordelen, maar welk van deze twee netwerken loopt anno 2022 aan kop wat betreft snelheid, stabiliteit en duurzaamheid? Dit en meer wordt in deze blog besproken.

1. Glasvezel van CTNed heeft een snellere internetverbinding

Glasvezel is dè oplossing als het gaat om een snelle en stabiele internetverbinding. Ten opzichte van het kabelnetwerk, bestaan er kabels die in de buurt komen van de snelheid van glasvezel, maar lopen nog altijd gigantisch achter op de uploadsnelheid. Zo is glasvezel nog altijd de koploper als het gaat om de uploadsnelheid. Dit komt mede doordat een glasvezelkabel bestaat uit glasfilamenten die functioneren als geleiders die duizenden gegevens tegelijkertijd over hele lange afstanden kunnen vervoeren.

2. Glasvezel is lager in stroomverbruik

Met glasvezel ben je verzekerd van een lager stroomverbruik ten opzichte van het kabelnetwerk. In een tijd waar prijzen de pan uit stijgen, is het juist extra prettig dat je met je glasvezelnetwerk bespaard op de kosten. Tevens blijven de aanbieders van glasvezel doorontwikkelen op het gebied van energiezuinigheid. Hierdoor ben je in de toekomst nog zuiniger bezig als het gaat om netwerkverbinding. Al met al is glasvezel dè oplossing voor een lager stroomgebruik. Ben je benieuwd hoe CTNed dit onder andere voor de Hondsrugtoren in Emmen heeft aangelegd? Bekijk dan hier het gehele project.

3. Glasvezel beschikt over een stabieler signaal

Door het verbeteren van de WIFI-verbinding wordt de kans op irritaties enorm verminderd. Zo blijkt uit een onderzoek van (KPN, 2021) dat een vijfde van de meerpersoonshuishoudens aangeeft dat er sinds de aansluiting op glasvezel minder irritaties in huis zijn. Dit alles heeft te maken met een stabieler signaal ten opzichte van het kabelnetwerk. Met de steeds verder toenemende beeldkwaliteit van de streamingdiensten, is stabiel signaal geen overbodige luxe.

Meer glasvezeltechniek van CTNed

Communicatie Techniek Nederland is een professioneel en vakkundig bedrijf in de glasvezeltechniek, gevestigd in het noorden van het land. Zowel in Nederland als daarbuiten bieden wij onze diensten aan. Omdat de markt continu in beweging is, zijn wij dat ook. Wij staan open voor nieuwe ideeën, zijn gek op een uitdaging en maken gebruik van de nieuwste technieken in ons vakgebied. Meer weten over ons of onze projecten? Klik dan op één van onderstaande knoppen!

Bekijk meer nieuws

nl_NLNL