Doorgaan naar artikel

Raket Boringen

CTNed voert ook raket boringen met sleufloze technieken

Bodemraketten, ook bekend als grondraketten of sleufloze boortechnologie, worden vaak gebruikt voor het installeren van kabels, leidingen en buizen onder de grond zonder de noodzaak van traditionele open ontgravingen. Deze technologie maakt gebruik van een verscheidenheid aan apparatuur, waaronder compressoren, om de grond te verplaatsen en de leidingen of kabels onder de grond te brengen. Het type compressor dat wordt gebruikt, hangt af van de specifieke toepassing en de omstandigheden ter plaatse.

In veel gevallen worden luchtcompressoren gebruikt bij bodemraketten. Deze compressoren leveren samengeperste lucht om de bodem voor de boor te verplaatsen en de leidingen of kabels door te voeren. De luchtdruk en het debiet worden zorgvuldig afgestemd op de diameter van de te boren tunnel en de grondgesteldheid.

Daarnaast kunnen hydraulische systemen ook worden gebruikt in bodemraketten, vooral bij grotere projecten. Hydraulische compressoren gebruiken hydraulische vloeistof om kracht over te brengen en de bodem te verplaatsen. Ze kunnen een efficiënte optie zijn voor projecten met grotere leidingen of moeilijkere bodemomstandigheden.

Glasvezel rakketeren

Projecten

Raket Boringen projecten

Ga verder

nl_NLNL