Doorgaan naar artikel

3 voordelen van zakelijk glasvezel

Glasvezel, tijdens de meeste bijeenkomsten in dorpen en steden wel een onderwerp dat wordt aangesneden. Voornamelijk onder huishoudens is glasvezel bekend, maar hoe zit dat op zakelijk gebied? In deze blog komt naar voren wat de voordelen zijn van zakelijk glasvezel en waarom dit voor ieder bedrijf een extra toevoeging is.

In het bedrijfsleven draait alles om efficiëntie, snelheid en kwaliteit. Er wordt continu nagedacht op welke manier een bedrijf zo goed en snel mogelijk kan functioneren. Mede door deze factoren is zakelijk glasvezel een erg goede optie als toevoeging aan de bedrijfsvoering. Maar waarom zou je je als bedrijf moeten afvragen waarom je zakelijk glasvezel nodig bent? Denk hierbij aan de vele bestanden (MB’s) die worden gedeeld, de hoeveelheid collega’s die tegelijkertijd op het internet zitten en het idee dat je bedrijf stilstaat op het moment dat er geen internetverbinding is. Al deze factoren laten steeds meer bedrijven twijfelen om over te gaan tot zakelijk glasvezel. Om een goed beeld te geven van wat zakelijk glasvezel kan bieden, worden hieronder de grootste voordelen van zakelijk glasvezel besproken.

1. Zakelijk glasvezel biedt hogere internetsnelheden.

Met glasvezel is het mogelijk om internetsnelheden van wel 1G/bit per seconde te behalen. Hiermee zorgt u ervoor dat werknemers nog productiever en sneller aan het werk kunnen, je zorgt dat er geen frustraties omtrent het internet op kantoor zijn en bestanden kunnen razendsnel met elkaar gedeeld, gedownload en geupload worden. Een tevreden werkvloer is de basis, is het niet?

2. Een nog stabieler internet met zakelijke glasvezel.

Door het gebruik van glasvezel voorkomt u dat het internet zwakker wordt met bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden. Doordat glasvezel stabieler is, krijgt u ook een stuk minder last van storingen. Dit komt omdat glasvezel niet samenhangt met factoren van buitenaf. Ook hierdoor kan uw personeel continu door met de werkzaamheden, zonder dat het internet er continu uitvliegt.

"CTNed, ook zakelijk gezien de beste oplossing voor uw glasvezel!"

3. Zakelijk glasvezel is toekomstbestendig.

Zakelijk glasvezel heeft ook als grote voordeel dat het klaar is voor de toekomst. In een tijd waar steeds meer (grotere) documenten worden gedeeld per mail, WhatsApp of andere online platformen zorgt glasvezel ervoor dat deze bestanden snel te downloaden zijn. Daarnaast zullen steeds meer providers overgaan op glasvezel en de aansluitingen van COAX zullen afnemen. Zakelijk glasvezel zal in de toekomst alleen maar sneller en stabieler worden, waar het ‘normale’ internet langzaam zal achterblijven.

Over zakelijk glasvezel van CTNed.

Communicatie Techniek Nederland is een professioneel en vakkundig bedrijf in de glasvezeltechniek, gevestigd in het noorden van het land. Zowel in Nederland als daarbuiten bieden wij onze diensten aan. Omdat de markt continu in beweging is, zijn wij dat ook. Wij staan open voor nieuwe ideeën, zijn gek op een uitdaging en maken gebruik van de nieuwste technieken in ons vakgebied. Meer weten over ons of onze projecten? Bekijk dan hier onze projecten.

Bekijk meer nieuws

nl_NLNL