Doorgaan naar artikel

Alles over inblaasmachines!

Inblaasmachines zijn een essentieel onderdeel van de glasvezeltechniek. Deze machines worden gebruikt om glasvezelkabels op efficiënte en nauwkeurige wijze te installeren in leidingen en buizen. De inblaasmachines zorgen ervoor dat de kabels op hun plaats blijven en beschermd worden tijdens de installatie, waardoor het risico op beschadiging wordt verminderd. In dit artikel bespreken wij dit stukje vakwerk verder.

Soorten inblaasmachines

Er zijn verschillende soorten inblaasmachines, die elk specifieke toepassingen hebben. Sommige inblaasmachines zijn ontworpen voor het installeren van kabels in kleine buizen, terwijl andere speciaal zijn ontworpen voor het installeren van kabels in grotere leidingen. Er zijn ook inblaasmachines die specifiek zijn ontworpen voor het installeren van hoogwaardige, multimode glasvezelkabels of monomode glasvezelkabels.

Onderdelen inblaasmachines

Een inblaasmachine bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder een luchtcompressor, een luchtfilter en een blaasunit. De luchtcompressor zorgt voor de nodige luchtdruk om de glasvezelkabels op hun plaats te houden tijdens de installatie. De luchtfilter zorgt ervoor dat de lucht die door de inblaasmachine wordt gebruikt, vrij is van stof en andere verontreinigingen. De blaasunit is het onderdeel van de inblaasmachine dat de kabels op hun plaats houdt.

 

IMG_4802
IMG_4800


Proces inblaasmachine

Het installeren van glasvezelkabels met een inblaasmachine is een complex proces, maar het biedt vele voordelen. Het gebruik van een inblaasmachine zorgt voor een snellere en efficiëntere installatie van glasvezelkabels. Bovendien wordt het risico op beschadiging van de kabels tijdens de installatie verminderd, waardoor de kwaliteit van de verbinding wordt verhoogd.

 

Voordelen gebruik van inblaasmachine

Een inblaasmachine biedt ook vele andere voordelen, zoals het verminderen van het aantal installateurs dat nodig is voor een installatie, het verminderen van de tijd die nodig is om de installatie te voltooien en het verminderen van de totale kosten van de installatie. Al met al zijn de 3 grootste voordelen van een inblaasmachine tijdens een glasvezelaansluiting:
 
  1. Snellere en efficiëntere installatie: Het gebruik van een inblaasmachine zorgt voor een snellere en efficiëntere installatie van glasvezelkabels, waardoor het proces van het aansluiten van glasvezel wordt versneld.

  2. Vermindering van beschadiging: Het gebruik van een inblaasmachine vermindert het risico op beschadiging van de glasvezelkabels tijdens de installatie, waardoor de kwaliteit van de aansluiting wordt verbeterd.

  3. Kostenbesparing: Het gebruik van een inblaasmachine vermindert het aantal installateurs dat nodig is voor een installatie, verkort de tijd die nodig is om de installatie te voltooien en vermindert de totale kosten van de installatie, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is voor het aansluiten van glasvezel.

 

Meer glasvezeltechniek van CTNed

Communicatie Techniek Nederland is een professioneel en vakkundig bedrijf in de glasvezeltechniek, gevestigd in het noorden van het land. Zowel in Nederland als daarbuiten bieden wij onze diensten aan. Omdat de markt continu in beweging is, zijn wij dat ook. Wij staan open voor nieuwe ideeën, zijn gek op een uitdaging en maken gebruik van de nieuwste technieken in ons vakgebied. Meer weten over ons of onze projecten? Klik dan op één van onderstaande knoppen!

Bekijk meer nieuws

nl_NLNL