Doorgaan naar artikel

Glasvezel heeft de toekomst!

 

Op dit moment is het niet weg te denken uit ons dagelijks leven, internet. Een product dat ieder moment doorgaat met innoveren. Glasvezel is de meest snelle vorm van internet en blijft voorlopig nog ongeëvenaard op het gebied van snelheid. Tegenwoordig leggen steeds meer investeerders en providers glasvezel aan, dit omdat bijvoorbeeld een ‘koperen’ aansluiting als eerste uitgezet zal worden. In deze blog worden een aantal vraagstukken omtrent glasvezeltechniek nader toegelicht. Waarom glasvezel de toekomst heeft wordt verder besproken. Zo worden ook de voordelen van glasvezel, reden om glasvezel aan te leggen, het gebruik van glasvezel en de wijze waarop glasvezel wordt aangelegd besproken.

Voordelen glasvezeltechniek

Het hebben van glasvezel heeft zeker een aantal voordelen. Om overzichtelijk te laten zien wat deze voordelen zijn en wat deze voordelen voor jou inhouden, zetten wij deze hieronder voor jullie op een rijtje.

1. Stabiel internet met glasvezel

Misschien wel de grootste ergernis van huishoudens ZONDER glasvezel, geen stabiele verbinding met het internet. Je zit net midden in een super goede Netflix serie of je hebt je maandelijkse MB’s (alweer) op en precies dan werkt de WIFI thuis voor geen meter. Met glasvezel ben je in één keer van dit probleem af doordat het de snelheid biedt die je wordt beloofd. Zo hebben ook de weersomstandigheden of elektriciteitskabels geen enkele invloed meer op jouw internet gebruikt, is dat even prettig!

2. Supersnel downloaden & uploaden met de glasvezeltechniek van CTNed

Bij een gewone kabelverbinding is de uploadsnelheid behoorlijk lager dan de downloadsnelheid. Bij glasvezel zijn deze twee snelheden helemaal gelijk aan elkaar. Net als met internet geldt ook hierbij, meer stabiliteit! Hierbij download je films, documenten of apps sneller dan ooit tevoren zonder last te hebben van een trage verbinding.

3. Constant hoge beeldkwaliteit met glasvezel

Dankzij de hoge kwaliteit van glasvezel geniet je continu van televisie kijken via internet (met meerdere apparaten). Door glasvezel is je beeldkwaliteit scherper met een hogere helderheid. Dit zal ervoor zorgen dat je nooit meer iets mist van je favoriete voetbalwedstrijd of een Formule 1 race.

“Liever een kastje teveel dan een glasvezelkabel te weinig!”

Hoe wordt glasvezel aangelegd?

Een veel voorkomende vraag, hoe wordt nou eigenlijk glasvezel aangelegd en wat moet ik hier zelf aan doen? Hieronder volgt een stappenplan hoe CTNed zorgt dat jij supersnelle glasvezel krijgt!

Stap 1: Er wordt door een aannemer bekeken wat de beste plek is om de glasvezelkabel op aan te sluiten. Ook is het hierbij van groot belang om te kijken waar de modem van het glasvezel wordt geplaatst. Wanneer er in de straat al een glasvezelnetwerk te vinden is, dan is dit allemaal al bepaald en wordt deze stap overgeslagen.

Stap 2: Wanneer er in de straat nog geen glasvezelnetwerk ligt, dan wordt deze eerst nog aangelegd. Bij de aanleg van glasvezel wordt een lange sleuf gegraven en in de straat doorgetrokken tot het einde. Vervolgens wordt er woning per woning een glasvezelnetwerk aangelegd, deze hoeft niet per se door iedereen gebruikt te worden en is later ook altijd nog aan te sluiten.

Stap 3: Nu de glasvezel voor de woning ligt en klaar is om aangesloten te worden, komt er een monteur van CTNed bij jou thuis om dit vakkundig aan te leggen. De kabel wordt via een mini gat in de voorgevel of via de kruipruimte naar binnen gebracht. Normaal gesproken komt de kabel uit in de meterkast waar hij vervolgens wordt aangesloten en afgewerkt in de FTU (het kastje).

Stap 4: Het is voor ons gigantisch belangrijk dat alles naar wens functioneert. Om deze reden lichten wij de kabels door vanuit een centraal punt om te kijken wat de kwaliteit is van de verbinding.

Stap 5: Tot slot brengen wij de klant op de hoogte van de uitgevoerde werkzaamheden en we laten alles keurig netjes achter ons om door te gaan naar de volgende in de straat!

Wie is CTNED?

Communicatie Techniek Nederland is een professioneel en vakkundig bedrijf in de glasvezeltechniek, gevestigd in het noorden van het land. Zowel in Nederland als daarbuiten bieden wij onze diensten aan. Omdat de markt continu in beweging is, zijn wij dat ook. Wij staan open voor nieuwe ideeën, zijn gek op een uitdaging en maken gebruik van de nieuwste technieken in ons vakgebied. Meer weten over ons of onze projecten? Klik dan op één van onderstaande knoppen!

Bent u opzoek naar een partij voor uw glasvezelaansluitingen en wilt u dat dit zo professioneel mogelijk gebeurt? Dan moet u bij CTNED in Emmen zijn. Wij sluiten uw glasvezel vakkundig en professioneel aan met ons team van specialisten. CTNED is gelokaliseerd in Emmen en is vanuit hier werkzaam in Noord-Nederland en omstreken.

Bekijk meer nieuws

nl_NLNL