Doorgaan naar artikel

3 redenen waarom glasvezel ideaal is voor thuiswerkers!

Al enige tijd worden Nederland en de rest van de wereld behoorlijk dwars gezeten door Covid-19. Dit virus heeft er onder andere voor gezorgd dat thuiswerken het ‘nieuwe normaal’ is geworden. Deze omschakeling heeft behoorlijk wat voeten in aarde gehad onder de thuiswerkers. Zo moest er ineens een werkplek worden georganiseerd, werden de werkuren variabel en vergaderingen waren plotseling via Microsoft Teams. Maar, ondanks dat je al deze aanpassingen goed voor elkaar hebt, ben je nergens met een zwakke internetverbinding. Zonder goed internet valt tegenwoordig simpelweg niet (optimaal) thuis te werken. Wie dus optimaal wil thuiswerken, zal ook een supersnelle verbinding moeten hebben. In deze blog komen 3 voordelen aan bod van glasvezel voor de thuiswerkers.

1. Glasvezel van CTNed biedt een supersnelle internetverbinding

Glasvezel is dè oplossing als het gaat om een snelle en stabiele internetverbinding. Op moment misschien wel de grootste ergernis voor mensen die thuiswerken ZONDER glasvezel, een slechte verbinding. Je zit bijvoorbeeld midden in een belangrijke meeting en je hoort meerdere malen dat je niet goed verstaanbaar bent, dit is natuurlijk erg ongemakkelijk. Mede doordat bijvoorbeeld zoon of dochter online les heeft, vergt dit erg veel van de stabiliteit van jouw internetverbinding. Met glasvezel ben je in één keer van dit probleem af doordat je de snelheid krijgt die vooraf wordt beloofd. Ook op een stormachtige dag kun je gewoon gebruik blijven maken van het supersnelle internet, weersomstandigheden maken namelijk geen schijn van kans! Benieuwd welke partij je hiervoor in armen kunt nemen? Bekijk dan hier onze opdrachtgevers en neem gerust contact op!

2. Met glasvezel van CTNed heb je optimaal beeldkwaliteit

Met glasvezel ben je verzekerd van optimale beeldkwaliteit. Ten eerste is dit erg belangrijk tijdens de verbale communicatie met jouw collega of een relatie. Niks is zo vervelend dat je niet goed kunt zien met wie je een gesprek aan het voeren bent en al helemaal dat je niet kunt zien wat de non-verbale reactie is op bijvoorbeeld een voorstel. Al met al is glasvezel hierbij dè oplossing om continue goede beeldkwaliteit te hebben. Ben je benieuwd hoe CTNed dit onder andere voor de Hondsrugtoren in Emmen heeft aangelegd? Bekijk dan hier het gehele project.

3. Met glasvezel van CTNed heb je direct minder irritaties

Door het verbeteren van de WIFI-verbinding wordt de kans op irritaties enorm verminderd. Zo blijkt uit een onderzoek van (KPN, 2021) dat een vijfde van de meerpersoonshuishoudens aangeeft dat er sinds de aansluiting op glasvezel minder irritaties in huis zijn. Bij een op de zeven gebruikers is (ook) het humeur verbeterd. Als Nederlanders met een internetverbinding via glasvezel moeten kiezen, zou ruim de helft liever een dag zonder koffie zitten dan zonder glasvezel. Voor meer resultaten vanuit dit onderzoek kun je hier meer informatie vinden.

Over glasvezeltechniek van CTNed

Communicatie Techniek Nederland is een professioneel en vakkundig bedrijf in de glasvezeltechniek, gevestigd in het noorden van het land. Zowel in Nederland als daarbuiten bieden wij onze diensten aan. Omdat de markt continu in beweging is, zijn wij dat ook. Wij staan open voor nieuwe ideeën, zijn gek op een uitdaging en maken gebruik van de nieuwste technieken in ons vakgebied. Meer weten over ons of onze projecten? Klik dan op één van onderstaande knoppen!

Bekijk meer nieuws

nl_NLNL